Çrş02202019

Last update12:39:47 PM

Back Buradasınız: Home WINDOWS SERVERS WINDOWS SERVERS Windows Servers 2003 Domain Password Policy Uygulaması ..

Domain Password Policy Uygulaması ..

Kullanıcı Oyu:  / 1
En KötüEn İyi 

Domain Password Policy Uygulaması ..

Password Policy

Domain kurulumunu gerçekleştirdik den sonra ilk yapmamız gereken işlem Group Policy uygulamasında bir kaç değişiklik olmalıdır.

Bunun için AD Paneline girelim. ( Active Directory Users and Computer )Gelen panelde Domain ismimizin üstünde sağ tıklayıp Properties sekmesini tıklayalım,

 

açılan pencerede Group Policy “ 1 “ sekmesini tıklayalım, resimden de görüldüğü gibi Default Domain Policy objesini göreceksiniz, bu objenin üzerinde saÄŸ tıklayıp EDİT  “ 2 “ diyoruz.

 

Karşımıza Group Policy Object Editor penceresi geliyor. Bu pencerede kullanıcıları boğazlarına kadar kısıtlaya bilirsiniz =)

İlk yapmamız gereken oluşturduğumuz kullanıcılara basit şifreleme vermeleri için policy ayarlarını ayarlayalım. Bunun için gitmeniz gereken yol aşağıdaki gibidir.

Yukarıda Siyah kutu içerisinde yer alan 2 seçenekte görüldüğü gibi GP uygulaması var [ Minimum Password Length  -  7 characters ] Burada 7 karakter ÅŸifreleme yapmanız zorlanıyor ve diÄŸer alttaki uygulama ise Complex bir ÅŸifre vermeniz için zorlanan GP uygulamasınır. Bunları kaldırmak için Minimum Password Length  -  7 character seçeneklerin üstünde çift  tıklayıp 7 rakamını 1 olarak yada kaç karakter olmasını istiyorsanız o sayıya getirip OK diyielim.

DiÄŸer seçenek üzerinde çift tıklayalım ve DISABLED diyelim ve Complex ÅŸifreleme uygulamasını devre dışı bırakalım. İşlemleriniz bittikten sonra pencereleri kapatalım ve bu yaptığımız uygulamaların hemen devreye girmesi için BAÅžLAT > ÇALIÅžTIR > CMD yazıyor ve MSDOS komutuna geçiyoruz. Burada yazmanız gereken komut ise  gpupdate / force

Bundan sonra oluşturduğumuz kullanıcılara istediğimiz şifreyi vere biliriz.

Bu Makaleyi Sosyal AÄŸlarda PaylaÅŸ

SistemAkademisi.Org | Site Harıtası

Site ici Linkler

Sayfalar

Faydalı Linkler

  • M.Hamit.Com
  • M.FatihErkınay.Com
  • Sarıdikmen.Com
  • Atanur Yilmaz.Com

Yardım

 

RSS Bilgilerini takip edin

 

button rss2

SistemAkademisi.Org Ziyaretçi takip sistemi